Talare

 

Christoffer Kulleberg
Christoffer är 29 år och bor i Uppsala, där han pluggar till präst på Johannelunds Teologiska Högskola. Christoffer kommer ifrån nordvästra Skåne där han tidigare jobbat som ungdomsledare i EFS Ängelholm. Christoffer älskar att få prata om Jesus och vad tron innebär för oss i vardagen, för övrigt så är han ett stort fan av kaffe och fotboll samt att han driver en liten hobbyverksamhet där jag designar klädestryck med kristen profil.

 

 


Viktoria och Jonas Nordén

Bor och lever i Malmö. Jonas är präst i Betania kyrkan Malmö, och Viktoria är socionom. Efter fyra år som missionärer i Etiopien är Nordens tillbaka i Sverige och bygger just nu Guds rike i Malmö!

 

 

 

 

Gustav Jacobsson
Bosatt i Skellefteå sedan tio år tillbaka.Han har en stor passion för att nå människor med det glada budskapet om livet i Jesus Kristus. Brinner för de minsta i samhället och har under flera år jobbat som musikpastor inom Pingst. Idag jobbar Gustav med Compassion, en organisation som befriar barn från fattigdom i Jesu namn.

 

 

 

 

Olof Holmgren
Boende i Åredalen sedan 1999. Har tidigare varit verksam som pastor, hotellvärd och fjällguide. Jobbar idag som affärsrådgivare och egen företagare, främst inom organisations-och arbetslagsutveckling. Dessutom ordförande i Åredalens pingstförsamling. Övrig tid ägnas åt friluftsliv, matlagning och musik, gärna genom att spela själv och/eller tillsammans med andra

 

 

 

 

Lina Sjörén
En 30-årig göteborgare som fann kärleken till fjällen, naturen och Åredalen för 8 år sedan och har bott här sedan dess.  Jobbar med KRIK-linjen på Åredalens folkhögskola och då är det framförallt idrott och ledarskap.

 

 

 

 

Christian Lennartsson
5-barns far, Make & pastor EFK Östersund.

 

 

 

 

 

Samuel & Josefin Lundström
Bor i Uppsala och jobbar tillsammans med Pannkakskyrkans riksarbete. De älskar människor och är passionerade för att fler både innanför och utanför kyrkans väggar ska få förstå vad Guds kärlek handlar om och hur den förvandlar våra liv!

 

 

 


Martin Boström
En Jämtlänning som är uppvuxen i offerdal, efter mer än 10 år i Göteborg har han äntligen kommit tillbaka till de Jämtländska trakterna. Han är teolog och jobbar med Bibellinjen på Åredalens folkhögskola. En av hans stora passioner i livet är fiske och då framförallt flugfiske.

 

 

 

Janet Sköld
Janet har under många år jobbat som diakon i Svenska kyrkan. I dagsläget åker hon på fria kallelser och betjänar människor i bön, undervisning och tillbedjan över hela vårt land.

 

Jan Sköld 
resepredikant, bönekrigare och uppmuntrare med en förkärlek till Jesus, Janet, sina barn och den unga generationen.

 

 

Lovsång och Pilgrimsspåret

 

 

Erik Tilling
Erik är gitarristen som fångat både publiken och recensenterna med sina lågmälda sånger om Guds trofasthet trots livets ojämnheter. Eriks sånger sjungs regelbundet i landets kyrkor. Han reser också ofta med sin trio. Några av hans mest använda och omtyckta sånger är ”S:t Patricks Bön”, ”Du har räddat mig”, ”Göm mig i dina vingar” och ”Sjung till Jesus”.

 

 

 

Maria Smeds 
EFS-präst från Bålsta som jobbar på EFS och Salt riks med musikmission, tillbedjan och Soul Children. Hon leder lovsången i Det stora äventyret.

 

 

 

Per-Eive Berndtsson
Präst och bibelskolärare i Kornhillskyrkan, Halmstad, som han varit med att starta. Han är med i New Wines svenska ledningsgrupp och har tidigare arbetat med församlingsplantering samt varit kringresande förkunnare. Per-Eive är också författare till en handfull böcker. I boken ”Vindarna från väster- lärdomar från den keltiska kyrkan” drar han upp kompassriktningen för framtidens kyrka i Sverige.

 

 


Barnen – Ledare och aktiviteter

Gudstjänster – Parallellt med kvällsgudstjänsterna har barnen egna gudstjänster där alla åldrar får något som passar dem!

Seminarier – Det kommer finnas barnseminarier för åldersgruppen 3-5, 6-8 och 9-12 år. Det blir bland annat Kreativt skapande med Spilloteket, Dans, bibelberättelser, idrottsaktiviteter och mini-pilgrimsvandring. Vi kommer bestämma en aktivitet per åldersgrupp och seminarium utifrån vad som passar för barnen och storleken på grupp.

 

 

Spilloteket

Spilloteket är på plats och gör något kul och smart för miljön tillsammans med en av barngrupperna. De har med sig sin vilda återbruksverkstad, full av häftigt industrispill. Tillsammans skapar vi nytt av det som annars skulle ha slängts bort, samtidigt som vi tänker kring hur vi kan leva schysstare och mer hållbart på vår fantastiska planet Jorden. Läs gärna mer om Spilloteket här: www.spilloteket.se

 

Anna-Karin och Niclaz Adolphsson

bor med sina fyra barn på en liten gård nära naturen strax norr om Örnsköldsvik där de bl.a försöker bygga upp en självförsörjande livsstil med odling och djur. Anna-Karin med musik som kantor i Svenska kyrkan och lovsång och tillbedjan gärna i ekumeniska sammanhang. Under Det Stora Äventyret kommer hon att hålla i ett Barnseminarie med sång och dans. Niclaz arbetar som ambulanssköterska och med utbildning inom risk, säkerhet och ledarskap. Under Det Stora Äventyret kommer han att leda Fjälltur Medel.

 

 

 

Maria och Mattias Ottestig

Föräldrar till fyra barn, bor i Uppsala och är nedflyttade från Luleå. Maria är föräldraledig logoped som älskar bibelberättande för barn. Hon kommer under Det Stora Äventyret att hålla i ett barnseminarie kring bibelberättelser.  Mattias jobbar som generalsekreterare för KRIK Sverige, han älskar idrott i alla dess former och kommer under Det Stora Äventyret hålla i barnens äventyr och ett barnseminarie med idrottsfokus.

 

 

 

 


Seminarier onsdag

1. Gud eller karriär……måste jag välja? – Olof Holmgren och gäster
Hur kan jag leva med Gudsrikets värderingar mitt i karriären? Kan man bygga ett vinstdrivande företag med Jesus? Jesus som ceo, hur hade det sett ut? Hur kan jag vara en trovärdig kristen på mitt arbete? Oavsett om jag jobbar i hemtjänsten, eller driver ett eget företag eller jobbar inom företagsvärlden.

 

2. ”Jag tror nog att jag tror, men jag tror nog inte som alla andra tror..” – Christoffer Kullenberg
Vad innebär det att vara troende och vem är det egentligen? Och som kristen, vad ska man tro på och inte då? Måste man köpa allt? Måste jag tro som alla andra? Detta är några exempel på frågor som vi ska få diskutera på detta seminarium. Vi får ta oss tid att samtala tillsammans om vad tron egentligen är, vem är kristen egentligen?

 

3. ”Följ ledkrysset – att leda” – Lina Sjörén
Vad kännetecknar ett gott ledarskap och vad kännetecknar ett dåligt? Hur kan jag leda så att andra människor växer? På fjället följer vi ledkrysset, i livet följer i den genom tiderna bästa ledaren Jesus Kristus. Han är genomsyrad av ett gott ledarskap, i det här seminariet kommer vi att titta närmare på det goda ledarkapet. Vi lever i en tid då vi behöver se mer av det goda ledarskapet.

 

4. ”Bete dig som du ser dig” – Christian Lennartsson
Ett seminarie om att leva i din sanna identitet. Christian talar utifrån ett eget brustet förflutet om hur Gud kan hela och upprätta din självbild genom Den Helige Ande.

 

5. ”Trons vetekornsprocesser- att mogna genom tvivel och kriser” – Martin Boström
Är tvivel och kris något som står emot tron? Eller kan det vara så att krisen gör att tron växer?
Med hjälp av andlig vägledning ur Bibeln och församlingens historia fördjupar vi oss i ämnet trons mognad.

 

6. ”Apologetik” – Jonas Nordén
Aldrig förr har behovet av att kunna ge förnuftiga svar till den kristna tron varit större i vårt land. I det här seminariet ger vi också vårt intellekt en chans att omfatta kristendomens mysterier.

 

7. ”Att tillbe i ande och sanning” – Janet Sköld
Ett seminarie som handlar om tillbedjan.  Kanske är vi som mest mänskliga när vi tillber. Jesus är kung och herre, vad får det för konsekvenser för våra liv?

 

Seminarier fredag

1. ”Hemmet- en plats att lära känna Jesus och växa i tron” –  Viktoria Nordén
Många av oss kämpar med att ge tron vidare till våra barn. Ibland har vi gett upp och tänker att läger och kyrkan får fixa det. Men den främsta platsen för att växa i tron är hemmet. Hur kan vi skapa en miljö i våra hem där våra barn får lära känna Jesus? Hur får vi till det praktiskt?  Ett seminarie där vi får tips och tankar och där vi lär av varandra.

 

2. ”Bete dig som du ser dig” – Christian Lennartsson
Ett seminarie om att leva i din sanna identitet. Christian talar utifrån ett eget brustet förflutet om hur Gud kan hela och upprätta din självbild genom Den Helige Ande.

 

3. ”Att bevara sitt hjärta- sex, makt och pengar” – Gustav Jacobson
Genom alla tider har människor kämpat med sitt förhållande till sex, makt och pengar. Tre starka krafter som i sig inte är onda, utan är till för att användas för att må bra och att ära Gud.  Men vi är många som kan vittna om de starka negativa krafter som omger sex, makt och pengar. Hur kan vi bevara vårt hjärta rent och nära Jesus? Ett viktigt seminarie med ett stor fokus på Jesu kärlek, nåd och upprättelse.

 

4. ”Både och? Hur får jag ihop det här…” – Christoffer Kullenberg

I den kristna tro och i kyrkan så finns det en massa saker som kan verka vara varandras motsatser. Vi är helig gjorda, men samtidigt syndare. Vi ska vara utåtriktade, men det viktigt att vara inåtriktad. Vi ska inte döma varandra, men vi ska förmana och tillrättavisa varandra. Dessa och fler ”dubbelheter” kan vi finna i bibeln och frågan är: hur ska vi hantera dem?

 

5. ”Den andliga kampen” – Jonas Nordén
Det finns en ond andemakt som har som sitt enda mål att förstöra och riva ner det som Gud vill skapa och bygga upp. Vi som Guds folk behöver vara medvetna om detta och rustade för hur vi kan försvara oss och strida med det vapen som är vårt.

 

6. ”Sök det profetiska” – Jan Sköld mfl
Bibeln uppmanar oss att söka de andliga gåvorna, speciellt gåvan att profetera. Vad innebär profetians nådegåva och hur kommer vi igång i den?